Uşak Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi

Şehircilik Projesi VIII (Bitirme Projesi) kapsamında üst ölçekli analizler/tespitler/alınan kararlar doğrultusunda özel odak olarak seçilen Antalya ili Finike İlçesi’ne alt ölçekli planlama çalışmasının yürütülmesi amacıyla 21-25 Mart tarihleri arasında Proje Yürütücüleri Dr. Ögr. Üyesi Dilşen Onsekiz ve Arş. Gör. Melike Kalkan sorumluluğunda 45 öğrenci ile arazi gezisi düzenlenmiştir.

Gezide Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Belediye Başkan Yardımcısı Sıdıka Gökyar Kızılca ve İmar İşleri Müdürü Çiğdem Çetinkaya ile birlikte Finike ilçesinin tarihi, mekansal gelişimi, sorunları ve projeleri hakkında toplantı gerçekleştirilmiştir. Proje grubu ile birlikte toplam 11 mahalle ve 3 köy, alan gezisi kapsamında incelenmiştir.

21-25 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Finike Gezisi için Şehir ve Bölge Planlama bölümümüzü içtenlikle misafir eden başta Finike Belediyesi’ne, ilçe kurum ve amirlerine, Göynük Köyü başta olmak üzere tüm köy muhtarlıklarına ve Finike halkına teşekkür ederiz.

21 Mart 2022